imatge de John Robert Boyer

El contingut és el rei, storytelling primer ministre

imatge de John Robert Boyer

Allò que fem i com ens expressem, com ho comuniquem, és el nostre contingut. És allò que som.

Quan portem endavant un projecte cultural volem que aquest sigui rellevant, útil, important… Que connecti amb un conjunt de persones, una comunitat. Els nostres objectius i limitacions definiran com i quina ha de ser aquesta comunitat.

El nostre contingut és el que ens connecta amb la nostra comunitat.

Per tant, definir quin és el contingut que ens connectarà amb la comunitat que necessitem esdevé clau, eix estratègic del nostre projecte.

A l’hora de definir aquesta estratègia de contingut convé tenir en compte el poder d’una bona història. Som gestors culturals, aquest és un terreny natural per a nosaltres i ningú ens ha de convèncer d’això (grans notícia per a la professió).

Si construïm un relat amb el nostre contingut, deixem de ser venedors ambulants, oferim un millor canal per a la vinculació i la connexió de la nostra comunitat amb nosaltres, ens movem d’una òptica transaccional on el centre era el producte o producció en venda per passar al centre la relació entre nosaltres i les persones a les que volem ser útils.

Una història:

– ens defineix millor, ens fa més clarament identificables.

– genera experiència i és més fàcil de recordar

– facilita una vinculació emocional

– fa el missatge més comprensible, més divertit, més motivador, té més intriga, desperta més curiositat

– és més fàcil de compartir i per tant de difondre boca a boca

Si a més tenim en compte que els canals per comunicar-nos i connectar amb la nostra comunitat són diversos, i que possiblement en molt casos la connexió idònia sigui multicanal, necessitem que el nostre contingut sigui transmedia. Estem davant del concepte Transmedia storytelling.

Generar contingut transmedia que constitueixi el nostre relat requereix de creativitat, planificació i una visió global i integrada dels canals amb els que podem connectar amb la nostra comunitat. I òbviament requereix del coneixement de la nostra comunitat, tant per saber que els interessa com per saber on i com comunicar-nos millor. Nosaltres utilitzem una matriu de contingut.

En resum: Si volem seduir a la nostra audiència, i la volem seduir, no és suficient explicar què els hi oferim. Serà molt millor si ho expliquem en forma d’una història que ens defineixi més enllà de la programació i que interessi i atrapi. Recordeu Memòries d’àfrica?

Compartir