1

#teknepostdata #1 – Nous propòsits per a la nova temporada

(Foto via Josue Goge, jgoge, Flickr)

(Foto via Josue Goge, jgoge, Flickr)

 

A TekneCultura ens ha semblat bona idea compartir periòdicament a través del bloc alguns dels recursos (lectures, vídeos, infografies, reflexions…) que ens serveixen de guia, de debat, d’inspiració: petites píndoles de coneixement que et poden ser d’utilitat. Si també vols compartir els teus recursos, aprofita l’espai de comentaris; estarem encantats d’enriquir la nostra comunitat.

Ja saps que la base del nostre treball són les dades. Les analitzem, les convertim en informació valuosa per a la presa de decisions i acabem generant coneixement. Aquesta seqüència metodològica és fonamental en un context en què la transformació digital de les organitzacions s’ha convertit en una de les qüestions estratègiques fonamentals. Encara ho dubtes? Fes un cop d’ull al vídeo de l’esdeveniment “¿Por qué decimos “transformación digital” cuando queremos decir “el futuro?“” que va organitzar a finals de maig l’Espai Fundació Telefònica, amb la participació de Genís Roca (@genisroca), de RocaSalvatella; Fernando Polo (@abladias), de Territorio Creativo; Fernando de la Rosa (@titonet), de Foxize School, i Mosiri Caps (@mosiri), de Telefónica. Inspiradora sessió, sens dubte.

Parlem contínuament de situar els públics, als usuaris, a les persones… a les comunitats en el centre de la nostra estratègia. L’omnipresent Seth Godin ens va deixar una de les seves habituals perles en un recent post: “Dissenyar productes per als teus clients és molt més eficient que trobar clients per als teus productes.” Més clar, l’aigua. Trevor O’Donnell, autor del bloc Màrqueting the Arts to Death, encara és més explícit en l’objectiu de coneixement dels públics: “Els públics no compren entrades, els que prenen decisions individuals si compren entrades”. En qualsevol cas, per aprofundir en aquesta visió cap als públics, és recomanable la lectura d’una nova guia de desenvolupament de públics “Imagining Arts Organizations for New Audiences“, elaborada per la Cleveland Foundation i la Paul Hamlyn Fondation.

Per arribar a aquestes comunitats disposem d’una eina fonamental: el màrqueting de continguts. La infografia de ExpressWriters sobre com gestionen els seus pressupostos de content màrqueting les grans organitzacions és prou eloqüent al respecte.

En el fons, amb l’anàlisi de dades, el que pretenem no és altra cosa que oferir intel·ligència… necessària per gestionar comunitats. Doncs allà van 6 mètriques imprescindibles per a tot gestor cultural, gentilesa dels sempre brillants TRG Arts.

atworkAcomiadem aquest primer #postdata amb els consells de Leo Babauta al seu bloc Zen Habits, sobre la tornada al single-tasking: estiguem atents, no caiguem en l’error de la distracció. Res millor per esmorteir l’efecte de la rentrée estiuenca.

En un parell de setmanes, més …

 

 

Compartir