En plena celebració del dia de la música, deixem-nos portar per la melodía del #teknepostdata #4, que ens aproparà a territoris pròxims al digital, a la relació amb els públics de la cultura, a la segmentació i a l’engagement. Comencem…
- Molt interessant l’estudi elaborat per la consultora Territorio Creativo (@tcreativo) sobre l’estat de la transformació digital a Espanya. Una de les seves principals conclusions es que confonem ser digitals amb tenir mitjans digitals. No estaria malament pensar en un estudi similar centrat en el sector cultural, per cert. Falta encara molta pedagogia…
- Ramón Archanco (@papelesdeinteli), autor del bloc Papeles de Inteligencia, subratlla la necessitat d’emprendre la nostra transformació digital, que passa per convertir als nostres públics en part de l’ADN de la nostra organització. I Carlos Molina (@molinaguerrero), director de la consultora Best Relations (@bestrelations), destaca quines són les prioritats en aquest canvi cultural.
- Està clar que ens canvis en el comportament dels usuaris s’estan produïnt a gran velocitat, com a conseqüència de la transformació digital. L’Institute for Business Value de IBM (@IBM) l’ha analitzat al seu recent Shoppers dirupted – Retailing through the noise, arribant a conclusions com la irrupció de nous operadors i intermediaris [la “uberización”], la necessitat de fer un ús real de l’opinió dels usuaris i la recomendació d’utilitzar l’anàlisi predictiu per a obtener una avantatge competitiu.
- Ted Rubin (@TedRubin), un dels nostres experts en social media de capçalera, és entrevistat amb motiu del seu nou llibre, How To Look People In The Eye Digitally, afirmant que les relacions socials requereixen de la mateixa atenció personal que quan ens relacionem presencialment, el que comporta disposar d’una estrategia específica, resumida en 12 passos en aquesta infografia.
- Vols saber com reacciona un subscriptor quan fas un mailing? Els que no reaccionen, els que comenten, els que es donen de baixa, els que es queixen... Carlos Bravo (@carlosbravo) ho explica al seu bloc Marketing de Guerrilla en la Web 2.0.
- L’estudi Value Me, de la consultora Aol.com (@AOL), destaca la gran predisposició dels consumidors a comprtir les seves dades a canvi de compensacions. Oportunitat, sens dubte, per a generar leads i propiciar relacions.
- El dissenyador Mark C. Moran (@MarkCMoran), al seu bloc Platform Factor, desgrana els secrets per a posar en marxa una plataforma de comunicació online, partint d’un ABC fonamental: Audience + Brand + Content.
- M’encanta el bloc de les Madrid Geek Girls (@MadridGeekGirls), sempre aportant informació fresca i pràctica. En un dels seus darrers posts, Nancy Guillén (@Nansky), responsable d’analítica digital a ALSA, explica com segmentar i mesurar les notificacions push.
- Ja que parlem de segmentació, esplèndid el post de Michele Stender (@MicheleStender) al bloc de npENGAGE de Blackbaud (@blackbaud) sobre com segmentar utilitzant email marketing per a aconseguir un millor engagement amb les nostres comunitats.
- D’engagement precisament ens parla Matt Lehrman (@MattLehrman) en el bloc Audience Wanted, recopilant com defineixen aquest concepte grans experts com Bob Booker (@AZartscomm), Gene Carr (@patrontech), Leonard Jacobs (@clydefitch), Douglas McLennan (@AJDoug), Diane Ragsdale (@DERagsdale), Jill Robinson (@jrobinsontrg), Greg Sandow (@gsandow).
Ho deixem aquí, amb la vista posada al final d’any, una època que es caracteritza, entre d’altres coses, per l’aparició de tota mena d’estudis de tendències. Estarem atents a aquests estudis i ja avanço que dedicarem un monogràfic a les tendències més destacades per al 2016 en un proper #teknepostdata. A seguir compartint coneixement…