Després de l’inevitable -però recomanable- aturada nadalenca, tornem a la càrrega amb més energia que mai, intentant compartir recursos que ens ajudin a aprofundir en el coneixement de les nostres comunitats, a través de les accions de màrqueting i comunicació, en paral·lel a la transformació digital de les nostres organitzacions. I, sempre, confiant en la informació que ens faciliten les dades…
- L’agència innovan.do (@innovan_do) recopila informació procedent d’estudis de Rakuten Marketing (@RakutenMKTG_US), Business 2 Community (@B2Community) i Gallup (@Gallup) per a concloure que les xifres donen suport a que “millorar l’experiència de l’usuari ofereix beneficis econòmics“. Treballem intensament en el tema.
- El blogger Luis M. Díaz-Meco (@lmdiazmeco) enumera algunes de les pautes a tenir en compte per a millorar la nostra comunicació interna, basant-se en els 15 consells per a una comunicació interna efectiva de Ragan (@MarkRaganCEO).
- Nancy Barrett, de Creative Scene (@CreativeSceneWY), via Arts Professional (@ArtsPro), explica en profunditat un cas real de vertebració d’una estratègia de públics per a teatre contemporani en un entorn de difícil engagement, basat en processos de cocreació entre públics, teatres i creadors.
- En un recent estudi de Nielsen (@Nielsen) s’analitza la importància de que les emocions siguin l’eix vertebrador de la nostra relació amb els usuaris, en concret a partir de la connexió a través de la publicitat.
- Javier Regueira (@javierregueira) reflexiona sobre l’ús dels mitjans i canals de comunicació per a arribar als nostres usuaris, optimitzant cadascun d’ells en les diferents fases de l’embut de fidelitat.
- Interessantíssim i amè article de Newscred (@newscred) sobre com crear una estratègia de continguts per a enamorar els teus públics. La base, analitzar i investigar. “Si ets capaç de conèixer als teus públics i identificar els teus objectius estratègics per a poder establir un relat potent, estàs en disposició de crear quelcom realment increïble”.
- En el sector museístic, l’agència Eve Museografía (@evemuseografia) incideix en el post “Sr. Museògraf, li presentem al Sr. Visitant” en la importància de que la visita al museu sigui satisfactòria per al visitant, de manera que “es compleixin les seves expectatives i sigui encara millor del que esperava”.
- Per a optimitzar la personalització de la relació amb els teus usuaris i aprofundir en la segmentació de públics, et recomano la lectura del post “Leads: no miris igual a tots els teus futurs clients“, de Javier Jiménez en el post Estratègia Pràctica. Visió CRM per a establir una estratègia que inclogui la selecció de clients potencials, el disseny d’una classificació de clients, per acabar adaptant la comunicació a cada usuari.
- Ja que parlem de leads, és important reflexionar sobre com protegir les dades personals, tal i com fa José Hernández, de “DyR Abogados” (@DyRabogados), en un post sobre LOPD i CRM, publicat en “Bloguismo”.
- Via Patron Technology (@patrontech) ens arriba un interessant article d’Angela Cuadros per a Nonprofit Hub (@nphub) sobre com conèixer als nostres públics a través de l’optimització de l’ús de qüestionaris de satisfacció. Aprofitem-ho.
- TechTarget (@BizAnalyticsTT) ha realitzat un interessant reportatge sobre com les organitzacions encaren l’anàlisi avançat de dades. En ell destaco especialment una afirmació d’Stepeh Barone, de FullFunnel (@fullfunnel): “som small data, doncs considerem que cada client és algú únic en el seu segment específic”. Ja saps, parafrasejant… “be data, my friend”.
- Les dades ens estan esperant, impacients perquè les analitzem per a la presa de decisions. Com afirma el professor de l’IESE Pablo Foncillas (@PabloFoncillas), la nostra empresa acabarà sent un algoritme: “bé sigui per a vendre més o per a generar millors relacions amb els seus clients i potencials consumidors, és útil disposar d’un algoritme”.
- En aquest sentit, Enrique Dans (@edans) reflexiona en un recent post sobre quan els algoritmes governen la nostra vida.
Si “et posa” el tema dels algoritmes, allà va una sobredosi audiovisual via TED (@TEDTalks): la influència dels algoritmes. Que aprofiti! I no oblidis comentar i compartir les teves idees i recursos a través del nostre bloc. Per cert, si encara no havies tingut prou, i ja posats a compartir recursos, és inevitable que consultis la llista de webs referencials en el sector de la cultura per a Thomas Scott, autor d’un dels nostres blocs de capçalera, You’ve Cott Mail (@youvecottmail). No te l’acabaràs.
Ens veiem en el proper #teknepostdata.