Aquí tens una nova minidosi d’idees, experiències, pràctiques relacionades amb la transformació digital de les nostres organitzacions, la importància d’adquirir informació a partir de les dades, el crucial de conèixer als nostres públics, i la rellevància de la nostra estratègia de continguts…
- Interessant la visió de Josep-Francesc Valls (@josepfvalls) -catedràtic d’ESADE (@ESADENews)- sobre el comportament del client actual, cada vegada més agnòstic, especialment sensible al factor preu. Recorda un conegut TED de l’any 2013 de John Gerzema (@johngerzema) sobre el consumidor post-crisi. En qualsevol cas, brillant la reflexió sobre el tema per part de l’omnipresent Seth Godin (@ThisIsSethBlog): la distinció entre client i usuari (client & customer).
- Clara Bofill (@clarabofill), al bloc del CCCBLab (@CCCBLab), mostra l’anàlisi realitzat del seu públic virtual. Bon exemple de coneixement de les seves comunitats a través del seu comportament online.
- Per cert, en el procés de coneixement dels nostres usuaris és important establir límits. La guia legal de behavioural advertising, editada per IAB Spain (@IAB_Spain), ens pot ser de gran ajuda si utilitzem canals publicitaris digitals.
- Novetats constants en les xarxes socials mainstream:
- Facebook (@facebook) renova el seu algoritme, demostra que els graus de separació ja no són 6, sinó 3,57 i posa en marxa l’alternativa a Periscope (@periscopeco) de Twitter (@twitter): Facebook Livestream
- Twitter, en plena desbandada de directius, busca noves formes de monetització, com la possibilitat de convertir en ads els tuits dels usuaris on es mencionen marques
-
- Instagram (@instagram) posa en marxa Shield5, la primera sèrie per a aquest mitjà, mentre a PuroMarketing (@PuroMarketing) analitzen què tenen en comú les marques que triomfen en aquesta xarxa social
- Snapchat, mentrestant, al seu aire… perfils de branding per totes parts; fins i tot la Casa Blanca ha creat el seu propi perfil. Els del petit fantasma tramen una nova versió amb funció de missatgeria que permeti trucades de veu i vídeo. ¡Al loro!
- Whatsapp segueix creixent exponencialment, com els atributs d’un dels seus protagonistes més universals, ara entrevistat i convertit en personatge mediàtic.
- En màrqueting relacional, és destacable la generositat d’Erin Madden Ramirez, Senior Data Specialist en Patron Technology (@patrontech), al compartir la seva metodologia per a calendaritzar els seus continguts, incloent un calendari (en ordre cronològic invers) de fites fins arribar a l’enviament de cada email.
- Sonia Mañé Vernia (@sonia_verni) comenta al bloc Business & Tech d’IEBS (@iebschool) com crear una estratègia cross channel per a aconseguir més clients i fidelitzar-los: 1. definir objectius; 2. conèixer clients; 3. analitzar canals; 4. crear campanyes; 5. fer seguiment; 6. recopilar dades; 7. repassar, revisar i repetir.
- De tant en tant no està malament fer una ullada a com s’ho fan en altres sectors.
- Ryan Kellett (@rkellett), responsable de desenvolupament d’audiències a The Washington Post (@washingtonpost), propietat del grup Amazon (@amazon), explica amb detall com implementa la seva estratègia
-
- Mark Ross-Smith descriu en Data Science Central (@DataScienceCtrl) com treballen la fidelitat les línies aèries
- Alicianne Rand (@aliciannerand) descriu les campanyes de màrqueting més exitoses i efectives de la Super Bowl a Newscred (@newscred)
- En qualsevol cas, atents a les reflexions de la gran Charlene Li (@charleneli), d’Altimeter (@altimetergroup), coautora d’El món Groundswell, sobre on posar el focus de la nostra transformació digital: 1. experiència de l’usuari; 2. cultura i lideratge; 3 estratègia de continguts; 4. ecosistema digital; 5. publicitat a socialmedia.
- Val la pena la lectura del núm. 102 de la revista Telos, editada per la Fundación Telefónica (@fundacionTEf), sobre la transformació digital del patrimoni cultural i la seva potencialitat futura. De la mateixa manera que la darrera revisió de les perspectives Wellcomm (@wellcomm) de comunicació: “comunicar ja no és el que era”. I també el post de José Antonio Vázquez, de DosDoce (@javiercelaya), sobre la innovació aplicada al sector editorial. Segur que acabarem incorporant els algoritmes al nostre dia a dia. De la mateixa manera que, en arts escèniques, ja hi ha qui incorpora hologrames als seus espectacles… ¿no es així, RSC? Ens ho explica Hannah Furness (@Hannah_Furness) a The Telegraph (@Telegraph).
Acabem aquest post amb el rànquing dels 60 gestors culturals, mitjans digitals, institucions i artistes a seguir, del qual tinc l’enorme plaer de formar-ne part, realitzat per Ende Comunicación (@EndeMarketing), de Clara Merín (@Clara_Merin). Infinitat de recursos i informació a la teva disposició. Ens llegim en un parell de setmanes…