Els passats dies 3 i 4 d’octubre va tenir lloc a Madrid la trobada Encuentro Cultura y ciudadanía, organitzada pel Ministerio de Cultura (exquisidament, per cert).
El focus en aquesta quarta edició va ser l’educació, la mediació i els públics, o dit d’una altra manera, a tot, però amb els usuaris al centre d’atenció. Es clar, la ciutadania.
Les dades i la necessitat de conèixer millor als usuaris van ser un dels eixos transversals de la jornada. I en el seu marc ha nascut la interessant iniciativa de crear un Llibre blanc de la creació, la formació i el desenvolupament de públics de la cultura, a la que ens hem sumat amb entusiasme.
Nosaltres vam ser presents amb la presentació Què podem saber dels nostres públics, com i per a què? Vam parlar de com hem arribat fins a la dataficació en la que vivim, amb aquelles dades que ens poden ajudar a les organitzacions culturals a conèixer amb qui ens relacionem i com, i de com arribar a aquest coneixement des de les preguntes. Del que ens defineix, vaja.
Aquí deixem la presentació
Qué podemos saber de nuestro públicos, cómo y para qué de Ferran López està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons